Terug naar overzicht

Wonen in de Leiestreek

Een van de eerste dingen die huiseigenaars je zullen vertellen is dat je huis zelf – interieur en exterieur – het allerbelangrijkste is. Zeker als je overweegt om een aankoop te doen, en in dat huis dan uiteraard een tijdje te wonen. En ze hebben gelijk. Maar dan ook weer niet …

Want als er iets is dat we de laatste tijd geleerd hebben is dat de buitenkant minstens even belangrijk is. En dan bedoelen we de ‘streek’ waar je huis staat. De onmiddellijke omgeving, maar ook de regio. Want wat is er nu beter dan een stukje groen in je buurt? Bossen, velden en weides. Of enkele waterwegen waar we even tot rust kunnen komen. Een streek met netjes onderhouden fietspaden, liefst langs allerlei pittoreske plaatsjes. Goed voor onze Instagram-foto’s … Toch?

Wat is nu precies de Leiestreek?

De Leie-rivier kronkelt een paar honderd kilometer door Oost- en West-Vlaanderen. En rond die Leie zijn ontelbare natuurgebieden, wandel- en fietspaden en superveel horeca te vinden. Want we willen met zijn allen toch af en toe eens kunnen bekomen van onze vele en intensieve activiteiten? En dan doen we dat het liefst op een terras, met zicht op de Leie. Dat grote stukken in de regio beschermd natuurgebied zijn, is ongetwijfeld een extra voordeel.

Kortom, als je een huis koop of investeert in de Leiestreek hoef je geen schrik te hebben dat alles volledig volgebouwd zal worden!

Gemeenten en steden die tot de Leiestreek gerekend worden zijn: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Deinze, Dentergem, De Pinte, Gent, Harelbeke, Ingelmunster, Izegem, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Lendelede, Menen, Moorslede, Meulebeke, Nazareth, Oostrozebeke, Roeselare, Sint-Martens-Latem, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke, Zulte en Zwevegem.

Wonen in de Leiestreek met Immo De Meester

Hoeft het nog gezegd dat niemand beter de Leiestreek kent dan de vastgoedprofessionals van Immo De Meester? We hebben vele decennia ervaring met de verhuur-, verkoop- én investeringsmarkt, in en rond de Leiestreek en delen die kennis van zaken graag.

Voor meer inlichtingen verwijzen we jullie met veel plezier door naar één van onze kantoren in Deinze, Gent en/of Waregem!