Terug naar overzicht

Waarom je best samenwerkt met een makelaar …

In het leven van een mens komen een aantal sleutelmomenten voor. Dat kan trouwen of samenwonen zijn. Een baby, de eerste wagen of reis naar het buitenland. Maar een van de allerbelangrijkste momenten is en blijft de aankoop van onroerend goed: een appartement, een stuk grond of een huis. Maar ook de verkoop van een eigendom kan een bepalend moment zijn. Of de beslissing om je geld niet te parkeren op een spaarboekje, maar te investeren in vastgoed.

Je kan beslissen zelf op onderzoek uit te gaan, de markt te verkennen en dan maar ‘op goed geluk’ de sprong te wagen. Maar hier komt natuurlijk heel veel bij kijken. We denken hierbij aan een gedegen kennis van de vastgoedmarkt én de regio waar je wil kopen/verkopen. Om dan nog maar van al het wettelijk verplicht papierwerk te zwijgen. Je zou je voor minder al snel een beetje overdonderd voelen …

… of je kan je laten begeleiden door een echt professional: de vastgoedmakelaar! En dan specifiek een makelaar van Immo Francis De Meester, natuurlijk. Want wat kun je verwachten van deze professionals?

Ervaren onderhandelaars

Reken erop dat een ervaren vastgoedmakelaar alles in het werk zal stellen om koper en verkoper met elkaar te verzoenen. Hier speelt uiteraard een stuk eigenbelang – de echt goeie makelaars werken op commissie – maar het belangrijkste blijft toch beroepseer. Een vastgoedmakelaar haalt uit niets meer eer dan de ‘perfect match’ vinden tussen verkoper en koper.

De juiste prijs

Een vastgoedmakelaar heeft er alle belang bij om de juiste prijs te hanteren voor zowel verkoper als koper. Er wordt namelijk een mandaat opgesteld met de verkoper. Dan heeft de makelaar zes maand tijd om een geschikte koper te vinden. Daarom is het uiterst belangrijk een correcte en marktconforme prijs af te spreken. Niemand heeft baat met een huis dat te lang op de markt blijft.

Kennis van de markt

De beste vastgoedmakelaars zijn degenen die hun regio als de eigen broekzak kennen. Ze weten naadloos welke prijzen kunnen gehanteerd worden, zelfs op wijk- en straatniveau. En ze kennen de toekomstplannen van hun regio. Niet onbelangrijk als je wil investeren in een bepaalde omgeving.

Uitgebreid netwerk

We hebben allemaal ooit al eens de volgende uitspraak gehoord: ‘Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent’. De makelaar weet dus exact wie op zoek is naar wat en zal dat netwerk optimaal aanwenden om geslaagde ontmoetingen op te zetten tussen koper en verkoper.

Transparante vastgoedmarkt

Het internet heeft de volledige vastgoedmarkt 100% transparant gemaakt. Of toch niet? Want niet elk huis staat (meteen) online. Nieuwkomers op de markt worden niet zelden eerst voorgesteld aan het eigen netwerk van de vastgoedmakelaar.

Besteed je tijd goed

Het enige waar we nooit genoeg van hebben is tijd. Besteed die tijd dus goed. En verdoe er geen met zelf je woning te adverteren, afspraken vast te leggen en op te volgen of rondleidingen geven. Je makelaar is je enige aanspreekpunt en regelt, mét onderlinge toestemming, alles voor je.

Hoe maakt Immo Francis De Meester écht het verschil?

Het verkopen van onroerend goed is geen alledaags gebeuren. Wat is de waarde van mijn pand? Welke juridische procedures dienen gevolgd te worden? Hoe kan ik weten of de potentiële koper solvabel is? Wie maakt de verkoopovereenkomst? Wat met de altijd maar veranderende regelgeving betreffende alle keuringen en attesten? De marktkennis, juridische achtergrond én ervaring van Immo Francis De Meester zorgt voor de vlekkeloze afhandeling van een verkoopdossier!

Een waterdicht verkoopdossier

Wat van cruciaal belang is, is een goede dossiervoorbereiding. Op die manier wordt de potentiële koper transparant geïnformeerd en zijn alle juridische documenten meteen beschikbaar: stedenbouwkundige inlichtingen, EPC-attest, bodemattest, elektrische keuring, …

Netwerk en publiciteit

Elk verkoopdossier vraagt een specifieke aanpak. Onze herkenbare verkoopborden vallen op in het straatbeeld. Maar ook ‘online’ is de opvolging top. Een eigendom wordt met een professionele fotoshoot en/of ‘virtual tour’ gepubliceerd via elk mogelijk kanaal, verscheidene websites, sociale media, de juiste hashtags, noem maar op. Want elke generatie heeft zijn eigen specifieke manier om een huis te zoeken …

Bezoeken, onderhandelingen en verkoopovereenkomst

Ons administratief team stelt een waterdichte verkoopovereenkomst op in samenspraak met jouw notaris. De solvabiliteit van een eventuele koper? Wij checken dat! We houden uiteraard rekening met de steeds wijzigende wetgeving en zorgen dat ons team permanent wordt bijgeschoold. 

Onze unieke troeven

  • Wij verkopen geen huis, maar een nieuwe ‘thuis’. Daarom is onze aanpak 1-op-1 en heel persoonlijk. We proberen te weten wat je écht wil en laten niet los tot we het gevonden hebben.
  • Een plaats-bezoek is zoveel meer dan ‘hier is de keuken’, ‘daar is de badkamer’, … We denken mee om van elke woning net hetgeen te maken wat jij wil.
  • We combineren een ruim bereik – 3 kantoren op verschillende locaties – met een persoonlijke aanpak. Bij ons heb je altijd één contactpersoon die je dossier kent van A tot Z.
  • Onze 3 kantoren zijn elke dag geopend en vrij toegankelijk. Wandel vrijblijvend eens binnen en laat ons je specifieke wensen weten. Misschien hebben we net je toekomstige ‘thuis’ gevonden …